Gemotiveerd en gepassioneerd diëtiste


De weg naar de diëtistenpraktijk 

Mijn interesse in voeding en gezondheid leidde tot mijn diploma als diëtiste in 2014 aan de VIVES Hogeschool te Brugge. Omdat gezondheid een breder aspect kent dan enkel voeding, heb ik nadien de master gezondheidsvoorlichting en -bevordering gestudeerd aan de Universiteit van Gent. Met deze kennis als diëtiste enerzijds, en gezondheidspromotor anderzijds, begeleid ik mensen op weg naar een gezonde levensstijl.

Voeding is een hot topic dat snel evolueert. Tijdens mijn carrière probeer ik mij zoveel mogelijk bij te scholen. Dit bracht mij onder meer tot mijn specialisaties als kinderdiëtiste en sportdiëtiste. Wat naast de diëtistenpraktijk?

In hoofdberoep ben ik projectmedewerker binnen de Eerstelijnszone Oostende-Bredene. We proberen de eerstelijnszorg in de regio zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Hierbij wordt er gekeken naar de lokale zorg- en welzijnsnoden om de kwaliteit van de gezondheidszorg te gaan verbeteren. Hiernaast ben ik sinds 2019 aan de slag als zelfstandig diëtiste in het wijkgezondheidscentrum 'De Hoek' in Oostende. Tijdens de consultaties begeleid ik patiënten met een multiculturele achtergrond, die werden doorverwezen door de arts. In het verleden ben ik 6 jaar actief geweest als diëtiste in AZ Oostende. Daar kon je mij terugvinden op de diensten psychiatrie en neurologie 

 
Naast mijn professioneel leven, ben ik in eerste instantie mama van een fantastische dochter. Ik hecht veel belang aan mijn gezin en spendeer de weekends het liefst in hun gezelschap. Om mij fysiek en mentaal fit te voelen, probeer ik in mijn vrije tijd zoveel mogelijk in beweging te zijn. Padel, bootcamp en 'een toertje lopen' staan wekelijks op het programma. Hiernaast breng ik ook graag tijd in de keuken door. Het uitproberen van nieuwe recepten, in een gezond jasje weliswaar, geeft mij voldoening.