Gemotiveerd en gepassioneerd diëtiste


De weg naar de diëtistenpraktijk 

Mijn interesse in voeding en gezondheid leidde tot mijn diploma als diëtiste in 2014 aan de VIVES Hogeschool te Brugge. Omdat gezondheid een breder aspect kent dan enkel voeding, heb ik nadien de master gezondheidsvoorlichting en -bevordering gestudeerd aan de Universiteit van Gent. Met deze kennis als diëtiste enerzijds, en gezondheidspromotor anderzijds, begeleid ik mensen op weg naar een gezonde levensstijl.

Voeding is een hot topic dat snel evolueert. Tijdens mijn carrière probeer ik mij zoveel mogelijk bij te scholen. Dit bracht mij onder meer tot mijn specialisaties als kinderdiëtiste en sportdiëtiste. Wat naast de diëtistenpraktijk?

In hoofdberoep ben ik al enkele jaren adjunct diensthoofd dieet in het AZ Damiaan ziekenhuis te Oostende. Hier heb ik een coördinerende rol voor onder meer het maaltijdgebeuren en de voedingsadministratie. Sinds 2019 ben ik tevens aan de slag als zelfstandig diëtiste in het wijkgezondheidscentrum De Hoek te Oostende. Tijdens de consultaties begeleid ik patiënten met een multiculturele achtergrond, die werden doorverwezen door de arts. 

​In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk in beweging te zijn. Step aerobics, piloxing en 'een toertje lopen' staan wekelijks op het programma. Hiernaast spendeer ik veel tijd in de keuken. Het uitproberen van nieuwe recepten, in een gezond jasje weliswaar, is hetgeen waar ik voldoening uit haal!